maandag 31 maart 2014

Dansje TANGO schoolfeest 2014

Vandaag werden de leerlingen van het 4e leerjaar ondergedompeld in een tweede workshop. We moesten onze danspasjes herhalen en een stuk voor het einde inoefenen. Vooral Marianna en Yassin hadden daarbij veel aandacht voor expressie (kwaad en stoer kijken). Aan alle leerlingen van de klas wordt gevraagd om regelmatig nog eens het filmpje te bekijken.

 

Meester Nicolas

woensdag 26 maart 2014

President Barack Obama bezoekt Waregem

Het Flanders Field American Cemetery and Memorial is een Amerikaanse militaire begraafplaats in de Belgische stad Waregem, gelegen op het kruispunt van de Wortegemseweg en de Bosstraat, vlak bij de afrit van de autosnelweg E17. Het is de enige Amerikaanse begraafplaats in België met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Ze ligt vlak bij de Spitaalsbossen, de plaats waar de meeste Amerikaanse soldaten gesneuveld zijn tijdens de slag aan de Schelde rond 1 november 1918.

Kinderen vinden het heel spannend

De kinderen uit basisschool Dol-Fijn vinden het bezoek van zo'n president alvast heel erg spannend. Ze kennen Barack Obama vooral vanuit het nieuws en de krantenartikels. Het betekent dan ook heel wat dat hij onze stad eens komt bezoeken. Hopelijk komt hij later nog eens terug naar Waregem.

Aankomst op Zaventem met de Airforce One

Gisteren kwam de Amerikaanse president aan op de luchthaven van Zaventem. Hij deed dit in zijn eigen vliegtuig (AirForce One). Dat is nogal iets anders.











Meester Nicolas

donderdag 13 maart 2014

Juf Yana in het 4e leerjaar



Ik ben Yana en ik studeer voor juf. Naast deze opleiding, volg ik ook lessen om later dansles te kunnen geven. Naast dansen en lesgeven speel ik piano en trompet en doe ik af en toe wat toneel.

Na deze korte introductie, zijn we er maandag meteen ingevlogen. Juf probeerde met haar ‘grote tekentalent’ (dat toch niet groot bleek te zijn) het begrip schaal uit te leggen en toe te passen. Dit hadden de kinderen al snel onder de knie.

Daarna volgde een lesje taal waar juf telefoneerde met haar mama en met de directeur. De kinderen leerden hierdoor al snel hoe we een boodschap best overbrengen in verschillende situaties .
We sloten onze dag af met een les over gekke schoenen. Door gekke schoenen aan te trekken werden de kinderen een oud vrouwtje, een deftige heer of een trippelende ballerina. 

Wie vraagjes heeft kan mij tot en met vrijdag nog bezoeken.

Meester Nicolas

dinsdag 11 maart 2014

Workshop 1 - schoolfeest 2014

Op de eerste workshop kregen we onder leiding van juf Leila ons kleurtje voor het schoolfeest (rood) en onze dans aangeleerd (Tango op de muziek van Roxanne). Hieronder kan u het dansje nog eens opnieuw bekijken en inoefenen. Zeker doen.

Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3
Filmpje 4

Fijne groetjes!