donderdag 30 januari 2014

Gedichtendag en meer..

30 januari 2014

Gedichtendag staat dit jaar in het teken van de 'Verwondering'. En wie kan dat gevoel beter omschrijven dan kinderen? Want zij hebben nog zoveel te leren en te ontdekken.


Bezoek ook eens deze website => Kindergedichten voor extra gedichtjes. Zeker een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in poezië.

Actualiteit in de klas

Vanaf de maand februari starten we in het 4e leerjaar opnieuw met actualiteit in de klas. Hiervoor gaan de leerlingen op zoek naar krantenknipsels en de laatste gebeurtenissen in de wereld. Ze krijgen hiervoor een laptop ter beschikking om iets bij te houden.

- leerlingen werken per twee
- leerlingen slaan het document op via de computer
- op vrijdag presenteren de leerlingen hun werk

De Gouden Kameleon

Uitgeverij Die Keure pakt jaarlijks uit met haar wedstrijd De Gouden Kameleon waarmee ze klassen uitgedaagt om bij enkele ‘opgelegde’ tekeningen creatief aan de slag te gaan met taal. In het 4e leerjaar van de basisschool Dol-Fijn besteden we hier extra tijd aan. Joepie.

Crea-fun 2014

Wie verzot is van knutselen kan op 22 februari 2014 terecht in de basisschool Dol-Fijn voor een leuke namiddag vol met knutselplezier. Met het project Haren in de Wind wordt het vast en zeker een dag om nooit meer te vergeten. U komt toch ook?

Meester Nicolas

1 opmerking: